FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.11.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Dunaharaszti MTK
 

Győzelemre fel

Elég sűrű hetet zár vasárnap délután a DMTK elleni bajnoki mérkőzéssel NB III-as első csapatunk. Erős Károly legénysége a PMFC elleni múlt hétvégi idegenbeli bajnokit követően a hét közepén a DVTK ellen a Magyar Kupában szerepelt, most vasárnap pedig a Dunaharaszti MTK fogadja hazai pályán.

A három megmérettetés közül egyértelműen a legfontosabb ez a most vasárnapi lesz, mivel mondhatni itt van a legtöbb esélyünk a győzelemre. Az éllovas PMFC otthonában sejthető volt, hogy nagy valószínűséggel, de pont nélkül maradunk, míg az NB I-es Diósgyőr ellen sem mi számítottunk a találkozó fő esélyesének.

A DMTK elleni ütközet viszont az úgymond "kötelező győzelem" kategóriájába sorolható, de mint tudjuk, épp az ilyen összecsapások a legnehezebbek. A Dunaharaszti jelenleg a tabella utolsó helyén szerénykedik, játékosai győzelemnek még nem örülhettek, kilenc vereségük mellett mindössze három döntetlent tudtak eddig felmutatni. Ezek közül az utolsót épp az elmúlt fordulóban szerezték az Iváncsa ellen, de egy héttel korábban (szintén hazai pályán) a PMFC mért rájuk 7:0 arányú már-már megsemmisítőnek nevezhető vereséget.

Csapatunk ezzel szemben jóval kedvezőbb helyzetből (a 7. helyről) várhatja a vasárnapi ütközetet. Noha a PMFC és a DVTK elleni mérkőzéseket elveszítettük, ezt a két összecsapást nem is igazán érdemes egy lapon említeni az NB III-as bajnokik 90 százalékával.

Célunk egyértelműen a középmezőny elejében ragadás, ehhez pedig mindenképpen hoznunk kell a papíron kötelező mérkőzéseket. Ennek következtében kijelenthető, bármi áron, de be kell gyűjtenünk a három pontot, ami ha összejön, akkor kedvező helyzetből, nyugodtan kanyarodhatunk rá az őszi szezon hajrájára.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Dunaharaszti MTK

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.11.03. (vasárnap, 13:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

MLSZ Adatbank