FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.10.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Magyar Kupa mérkőzés: FC Dabas - DVTK (0:3)
 

Véget ért az út

A Balatonlelle elleni Magyar Kupa győzelmet követően egyből egy "nagyhal" akadt a horgunkra a DVTK személyében. Harmadosztályú klubként egy NB I-es csapat ellen mindig nagy élmény pályára lépni, így már a sorsolásnál tudtuk jól, hogy ez a mérkőzés nem a konkrét továbbjutásról fog szólni, hanem inkább egyafféle ajándék, egy élmény lesz minden FC Dabas játékos és szimpatizáns számára.

Noha csapatunk nem "bunkerfocira" rendezkedett be és nem is adta fel labdabirtokláson alapuló játékát, ellenfelünk nem igen engedett kibontakozni minket, így hamar a vendég csapat akarata érvényesült. A DVTK esélyeshez méltó futballt bemutatva rengeteg helyzetet dolgozott ki, melyek közül az első játékrészben kettőt, míg a második félidőben egy továbbit kihasználva végül 3:0 arányban győzedelmeskedett Dabason.

A kiesés tényétől függetlenül természetesen kesergésre nincs okunk, ez a vereség ugyanis abszolút vállalható mértékű, és mondhatnánk lényegében csak beigazolódott a papírforma. Amit viszont mindenképpen meg kell, említsünk, hogy a mérkőzés keretünkbe több, az utánpótlásban is szereplő fiatal is bekerült, akik közül Riesz Dávid ráadásul kezdőként kapott lehetőséget.

Tehát ami a Magyar Kupa idei kiírását illet, az út végére értünk, innentől vissza kell rázódnunk a NB III-as bajnoki ritmusra. Sok időnk nincs a sebek nyalogatására, hétvégén máris egy roppant fontos feladat vár ránk. Vasárnap délután ugyanis azt a Dunaharaszti MTK-t fogadjuk hazai pályán, aki az idei évben ugyan nem túl kiemelkedően teljesít, az FC Dabas ellen azonban helyezéstől függetlenül mindig felszívja magát és óriási csatát vív. Ahhoz azonban, hogy megszilárdíthassuk pozíciónkat a középmezőny élén, ahhoz bármi áron, de le kell győznünk riválisunkat.

Hajrá Dabas!

Esemény: Magyar Kupa mérkőzés
Időpont: 2019.10.30 (szerda, 12:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - DVTK 0:3 (0:2)

FC Dabas: Czuczi M (1) - Kovács Á (2), Molnár P (4), Márton D (5), Szántó G (7), Riesz D (8), Szabó B (12). Erős R (17), Fritz A (56), Eördögh L (77), Popov P (99)

Csere: Kersák R (22), Sánta A (6), Antal D (10), Crkvenjakov D (14), Takács K (15), Csepregi R (20), Kiss D (98)

Gól: - ill. Brkovic D (15'), Hasani F (34'), Sazbó B (55')

MLSZ Adatbank