FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.10.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: PMFC - FC Dabas (2:0)
 

Beigazolódott a papírforma

Vasárnap kora délután az éllovas Pécsi MFC otthonában játszotta le soron következő bajnoki mérkőzését NB III-as első csapatunk. Erős Károly legénysége nehéz feladat előtt állt, mivel mindössze 13 játékossal utazott el, ráadásul a hazaiak egy DMTK elleni 7:0 arányú idegenbeli győzelemmel hangoltak a vasárnap délutáni hazai bajnokijukra. Roppant koncentráltnak, masszívnak kellett lennünk, ha nem szerettünk volna mi is beleszaladni egy nagy gólarányú vereségbe.

Sajnos az összecsapás az egyik legrosszabb forgatókönyvvel indult, mivel a PMFC már a 8. percben megszerezte a vezetést, ez pedig nem sok jót sejtetett a hátralevő időre (1:0). Szerencsére nem estünk össze, küzdöttek a fiúk becsülettel, aminek az lett az eredménye, hogy a hazaiak nem tudták megszerezni rövid időn belül az újabb találatot, így pedig elég sokáig mérkőzésben tudtunk maradni. Ami sajnálatos, hogy játékban nem tudtuk azt nyújtani, amire képesek vagyunk, a PMFC ugyanis nem igen engedett teret a passzos, labdabirtokláson alapuló játékunknak. Egy nagy lehetőségünk azonban még így is adódott, az azonban nagy sajnálatunkra kimaradt, így továbbra is minimális hátrányból voltunk kényszerűek futballozni.

Egészen az 57. percig tarthatott pontszerzési reményünk, akkor azonban érkezett az a Geiger Norbert, aki pár évvel ezelőtt még az FC Dabas színeiben futballozott, gólja pedig lényegében három pontot ért a hazaiak számára (2:0). A bekapott gól után ráadásul Szabó Balázs megkapta második sárga lapját, aminek köszönhetően tíz főre fogyatkoztunk. Innentől pedig már egyértelműen nem a pontszerzésért kellett küzdenünk, hanem azért hogy emberhátrányban nehogy átgázoljon rajtunk a Pécs és nehogy kiütéses vereséget szenvedjünk mi is, mint az előző fordulóban a Dunaharaszti. Szerencsére a fiúk még ekkor sem adták fel, minden maradék erejüket mozgósították a tisztes helytállás érdekében. Több gól szerencsére már nem esett, így összességében mégis dicséret illeti játékosainkat azért, hogy a kiállítást követően is volt tartásuk és megpróbáltak minden elkövetni azért, hogy ne süllyedjen tovább az a bizonyos hajó.

Sűrű hét előtt állunk, a következő erőpróbára is csupán napokat kell várni. Szerdán a Magyar Kupa következő fordulójában az NB I-ben szereplő DVTK-t fogadjuk majd hazai pályán, ami amolyan "ajándék" mérkőzés lesz, remélhetőleg sok néző előtt.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.27 (vasárnap, 13:30)
Helyszín: Pécs, PMFC Stadion

PMFC - FC Dabas 2:0 (1:0)

FC Dabas: Czuczi M (1) - Molnár P (4), Fritz A (6), Szántó G (7), Fitos L (10), Sánta A (11), Szabó B (12), Márton D (16), Erős R (17), Popov P (18) Eördögh L (19)

Csere: Kersák R (22), Kovács Á (2), Crkvenjakov D (14), Takács K (15)

Gól: Rácz L (8'), Geiger N (57') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek