FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.10.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - THSE-Szabadkikötő (2:1)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a THSE-Szabadkikötő elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Egy igen nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Nagyon jól kezdtünk, jött is a gól, utána viszont volt egy jó húsz perces rövidzárlat következett, amikor több egyéni hibát is elkövettünk, szerencsére ezek közül csak egyért büntetett meg minket ellenfelünk.

A második félidőben már jobb szellemben játszottunk, bár akkor is volt egy komoly helyzete a Szabadkikötőnek. Játékban jó dolgokat csináltunk, egy gyönyörű gólt rúgtunk és mint az végül kiderült, győztes találatnak bizonyult. Úgy érzem azért nyertük meg ezt a mérkőzést, mert játékban többek voltunk, mint ellenfelünk. Természetesen voltak fordulópontok, amikből jobban jöttünk ki.

Összességében dicsérni kell a csapatot, mert egy igen masszív ellenfelet sikerült legyőznünk, aki ráadásul nem nagyon akart játszani, zártan védekezett és köztudottan az ilyen csapatokat nehéz feltörni. Igazából idő előtt le is zárhattuk volna a mérkőzést, azonban nem tudtunk élni azokkal a lehetőségekkel, ami a véghajrában előttünk adódtak. Szerencsére a győzelem így is összejött.

Fizikálisan rendben vagyunk, hetek óta van bennünk futball is, ennek is eredménye a mostani győzelem, illetőleg a csapategységnek, ami már hetek óta nagy erőssége az FC Dabasnak. Ezt kell tovább erősítenünk és akkor ezeket a ki-ki mérkőzéseket sikerrel tudjuk majd megvívni. Természetesen a múlt heti Honvéd meccs az hiányzik, mert az is egy hasonló összecsapás volt, azt sajnos elbuktuk, de a lényeg, hogy most sikerrel vettük az akadályt.

Nagy dicséret a csapatnak, mert voltak ennek a mérkőzésnek nehézségei, de végig tudtuk, hogy meg lehet nyerni, van esélyünk és végül sikerült is megszerezni a három pontot. Továbbra is állítom, hogy a csoport nagyon kiélezett, nagyon egyben van a mezőny, minden pontnak és győzelemnek óriási jelentősége van, így ennek is. Nagy győzelem volt, mert egy abszolút ki-ki mérkőzés volt. Győzelmünknek köszönhetően a középmezőny élére ugrottunk, úgyhogy bizakodva várhatjuk a folytatást. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk és ami a legnagyobb problémánk, hogy a létszámunk nem igen gyarapszik, kevesen vagyunk és ugye jön hamarosan a DVTK elleni Magyar Kupa összecsapás is, ami szintén nem könnyíti meg a dolgunkat.

A soron következő PMFC elleni összecsapás már egy teljesen más mérkőzés lesz, majd következik a DVTK elleni kupameccs, ami lényegében egy ajándék, de ami a legfontosabb, hogy utána jön a DMTK elleni hazai rangadó, amit mindenképpen meg kell nyernünk és akkor stabilizálni tudjuk helyünket a középmezőny elején. "

FC Dabas - THSE-Szabadkikötő 2:1 (1:1)

Gól: Popov P (4'), Popov P (67') ill. Tóth H (27')

MLSZ Adatbank