FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.05.27.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Testvériség SE - FC Dabas U17 (1:4)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Gödöllő elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"Úgy kezdtük a találkozót, ahogy kell. Az első félidő derekán már 4:0-ás vezetésnél jártunk, ahol működött a rendszerünk. Bár ehhez az is kellett, hogy végre a Gödöllő felvállalta a támadó játékot, amellyel lüktető, élvezetes meccs alakult ki. Egyénileg képzettebbek voltunk, ahol Mi gólokkal fejeztük be a támadásainkat, ellenfelünk pedig gyermeteg megoldásokkal. A biztos vezetés tudatában könnyelműre vettük a figurát, s két labdavesztésből rögtön gólokat is kaptunk, amellyel ellenfelünk visszakapaszkodott a mérkőzésbe. Lelkesek, fürgék voltak, de a kapunkra nagy veszélyt nem jelentettek a továbbiakban, nem találták el a kapunkat szinte.

A második félidőre jött Kovalik, Farkas Cs. és Czili D., akikkel még erősebb felállásban tudtunk pályára lépni, s meg is lett az eredménye, hiszen labdabirtoklásban sokat léptünk előre, mindösszesen pár percünk volt, amikor elvitt minket a lendület, s elszórtuk a labdákat, de ezt orvosoltuk, s gyorsan lelassítottuk a temponkat, berendezkedtünk egy gazdaságosabb futballra, ahol kivárásra játszva, jöttek is a lehetőségeink, s Farkas két pazar találatával sima győzelmet arattunk.

A mai mérkőzés tanulsága, hogy nem lehet lerohanni az ellenfelünket 90 percen keresztül, muszáj tudatos pihenőket beiktatni, hogy éle maradjon a játéknak, s a kellő pillanatban ismét higgadt fejjel tudjuk befejezni a támadásainkat, vagy hiba nélkül végigvinni a kontrákat, ahogy azt tettük is az utolsó periódusában a mérkőzésnek.

Ezennel a számunkra véget ért a bajnokság, ahol 58 megszerzett ponttal, 19 győzelemmel, 1 döntetlennel, 2 vereséggel, 88 rúgott, 16 kapott góllal a 2018-2019-es U/17-es III. osztály, közép-keleti csoportját a 2. helyen zártuk a Mezőkövesd mögött, akik oda-vissza megvertek Minket, így megérdemelt a bajnoki címük. Viszont az ezüst érmünknek is örüljünk nagyon, hiszen rengeteg munka, energia, jókedv préselődött bele ebbe az évbe, ahol igazi csapatként funkcionáltunk.

Várják a srácok a révfülöpi edzőtábort már nagyon! Jöhet a nyár, jöhetnek a csajok, de szigorúan házifeladat mellett! Köszönöm Minden játékosomnak az egész éves hozzáállását, egy rossz szavam nem lehet Rájuk, köszönöm a Kollégák, Vezetők és mindazok segítségét, akik valamilyen formában segítették a munkánkat, fejlődésünket, s hozzájárultak ezen szép eredményhez.

Gratulálok! A győzelem a Dabas Országé! "

FC Dabas U17 - Gödöllői SK 6:2 (4:2)
Gól: Lukasik D P (5'), Lukasik D P (19'), Sepsi G R (22'), Czili B (28'), Farkas Cs (79'), Farkas Cs (86')

MLSZ Jegyzőkönyv