FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.05.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Halásztelek FC - FC Dabas II (1:1)
 

Riesz Péter, az FC Dabas II vezetőedzője a Halásztelek FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Ismét értékes ponttal gazdagodtunk! De ami még fontosabb, hogy bemutatkozott a felnőtt mezőnyben Kovalik Róbert (17év) és Talapka István (16év)!

Az első félidő nem hozott valami magas színvonalat, a kapuk nem forogtak veszélyben, így 0:0-val vonultunk pihenőre. A második félidőben a tempó emelkedett a színvonal azonban nem. A vezetést mi szereztük meg egy szép labdakihozatal után Talapka Pisti góljával. Első felnőtt meccs 16 évesen és mindjárt góllal debütált, sőt rá 5 perccel megint ziccerbe került, de az sajnos kimaradt. Az ellenfél mindent meg próbált, hogy kiegyenlítsen. Próbálkozásait a játékvezető honorálta is, mert egy jogos szabadot, ami a tizenhatoson kívül történt tizenegyessé változtatott. Érthetetlen döntés volt még az ellenfél számára is. Sajnos a tizit értékesítette Halásztelek. A végeredmény maradt az 1:1.

Ami számunkra örömteli, hogy tudunk meríteni az utánpótlásból. Kovalik Robi olyan magas szinten focizott, hogy öröm volt nézni. Mindösszesen 17 évesen! A másik fiú, Talapka István a maga 16 évével rögtön góllal debütált. Egy picit sem volt megilletődve, cselezett, passzolt keményen beleállt a párharcokba. Le a kalappal mindkét fiú előtt és természetesen a csapat előtt is, akik végig bíztatták a fiatalokat. Csak egy pici érdekesség. A tegnapi kezdőcsapat átlag életkora 19 év! Danyis Attila húzta fel a számokat a maga 42 évével. Örülök, mert van jövője a z FC Dabasnak!

Hajrá Dabas! "

Halásztelek FC - FC Dabas II 1:1 (0:0)
Gól: Gáspár A (78') ill. Talapka I (59')

MLSZ Adatbank