FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.05.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Airnergy FC (1:3)
 

Tóth Ferenc, az FC Dabas U19-es csapatának edzője az Airnergy FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Tisztes helytállás a listavezetővel szemben.

Eső áztatta pályán fogadtuk a bajnoki cím várományosát. A 8. percben egy kapufával jelezte ellenfelünk, hogy a három pontért érkezett hozzánk. A 12. percben visszatámadtunk a vendégek tizenhatosa előtt és egy labdaszerzést követően, egy Fodor-Holecz összjáték után, utóbbi megszerezte a vezetést (1:0). Egy magas színvonalú, jó iramú mérkőzés bontakozott ki. Teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a tabella első helyezettjének. A félidő vége előtt az addig remekül játszó Antal Dominik sajnos megsérült, így idő előtti cserére kényszerültünk.

A második játékrészt már a vendégek irányították. A 68. percben a sokadik beívelésüket már nem tudtuk kifejelni és ki is egyenlített az Airnergy (1:1). Továbbra is támadásban maradtak, de hősiesen védekeztünk. Bízhattunk még a szórványos kontráinkban, de már nem tudtuk olyan szépen végrehajtani a labdakihozatalokat, mint az első félidőben. A 88.percben egy előrevágott labdát rosszul helyezkedtünk le, amit meg is büntetett a vendég gárda (1:2). Hamar egyenlíthettünk volna, a 90. percben az addig is remekül játszó Fodor cselezte be magát a baloldalon, de a centerezésére senki nem ért fel. A kontrából pedig meg is kaptuk a harmadik gólt és a játékvezető véget is vetett az összecsapásnak.

2:2 helyett 1:3... Hozzá kell tennünk, hogy egy jobb csapattól szenvedtünk vereséget. Megérdemelten vitte el a 3 pontot az Airnergy. Most játszottunk a legjobban a tavasszal, de sajnos ez csak egy tisztes helytállásra volt elég. A három kapott gól ellenére is meg kell dicsérnünk Prigyeni Danit, az U17-es kapusunkat, ugyanis többször bravúrral mentette meg a rábízott ketrecet a góltól.

Három játékosunk két hét kihagyás (betegség, sérülés) után lépett pályára, plusz az érettségiző játékosainknak is gyérebb volt az edzéslátogatottsága. A vereség ellenére is gratuláció illeti a csapatot, így ki lehet kapni.

Riesz Dávidot is nélkülöznünk kellett, ugyanis egy napra esett fiatal játékosunk NB III-as debütálása az U19 meccsével. Gratulálunk Neki!

Jövő héten újabb nehéz feladat vár ránk, a 2. helyezett REAC-ot fogadjuk.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U19 - Airnergy FC 1:3 (1:0)
Gól: Holecz D (12')

MLSZ Jegyzőkönyv