FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.05.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Alsónémedi SE (2:1)
 

Újabb győzelem

A múlt hétvégi Üllő SE elleni idegenbeli bravúr mindenképpen jót tett játékosaink önbizalmának, ennek megfelelően abszolút bizakodva várhattuk soron következő hazai fellépésünket. Ezúttal a 9. helyezett Alsónémedi SE látogatott Dabasra.

Tavaszi teljesítményünkre eddig nem lehetett túl sok panasz, ellenfelünk azonban még hozzánk képest is jobban gyűjtögette a pontokat, így két tavasszal megtáltosodó csapat ütközetére volt kilátás.

Ennek megfelelően nem is ugrottak egymásnak fejetlenül a felek, a mérkőzés eleje inkább az ismerkedés és az óvatosság jegyében telt. A 28. percben aztán beindultak az események. Az Alsónémedi SE egyik legrutinosabb játékosa, az egykoron az NB I-ben is megfordult Urbán Gábor nyitotta a gólok sorát (0:1). Szerencsére szűk 10 perc elteltével sikerült egalizálnunk (1:1). Farkas Krisztián volt egyenlítő gólunk szerzője. A fordulást követően aztán jött a következő találat, ami (mint végül kiderült) három pontot ért. Az NB III-as csapattal készülő Seregy Tamás góljával az 55. percben már győzelemre álltunk, azonban ellenfelünket ismerve egy bő fél óra izgalomra még azért számíthattunk. Csapatunk azonban nagyot küzdött és már nem adta ki kezéből a vezetést, így újabb bravúrt végrehajtva a múlt hétvégéhez hasonlóan most is begyűjtötte mindhárom megszerezhető bajnoki pontot.

Győzelmünknek köszönhetően egy pontra olvadt a hátrányunk a 9. helyezett Alsónémedivel szemben, ez pedig azt jelenti, hogy egy kis szerencsével még akár az első tízben is végezhet csapatunk a szezon végeztével.

A következő fordulóban a 8. helyezett Halásztelek FC otthonába látogatunk, ahol két győzelmünknek köszönhetően mindenképpen pontszerzési esélyekkel léphetünk majd pályára.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.05.04 (szombat, 16:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas II - Alsónémedi SE 2:1 (1:1)

FC Dabas II: Gogolák K (78) - Riesz D (2), Danyis A (4), Horváth K (5), Seregy T (8), Farkas K (10), Fehér Á (11), Papp Gy (13), Molnár P (16), Antal D (17), Kiss D (18)

Csere: Radácsi K (6), Holecz D (7), Fehér A (9), Fodor G (12), Bukovszki M (14),Kmetyó M (19), Tokics T (20)

Gól: Farkas K (36'), Seregy T (55') ill. Urbán G 28')

MLSZ Adatbank