FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.04.22.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Tiszakécskei VSE (1:0)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Tiszakécske elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Nyugodtan vártuk a találkozót, heti négyet edzettünk. Egész héten a támadó szekció mozgásait gyakoroltuk, rengeteg kapura lövéssel, létszámfölényes játékhelyzetek megoldásával a tengelyben és a széleken, ahol voltak hiányosságaink az elmúlt pár hétben. Mondhatni azt is, hogy a gólok, amik eddig futószalagon jöttek, most valahogy beragadtak, s frusztrál minket ez a helyzet, emiatt idegesebben játszunk a kelleténél, sok hiba csúszik a döntéseink közé a befejezéseket illetően.

A Tiszakécske is lelkes csapat volt ahhoz, hogy laza könnyedséggel túllépjünk a találkozón. Ellenfelünk nem játszott szemet gyönyörködtető játékot, de a fegyelmezettsége és alázata elég volt a játékunk tördeléséhez. Mezőnyben sokat volt nálunk a labda és el is jutottunk helyzetekig, azonban be voltunk oltva gól ellen. Az első félidőben Lukasik kapufája mentette meg a vendégeket a góltól, amely a legnagyobb lehetőségünk volt.

Szünetben átálltunk egy másik hadrendre, hátha a tengelyben nagyobb fölényt tudunk kialakítani, amely működött is az ellenfél kapusáig, hiszen szinte naggyá tettük, sok esetben el sem tudott ugrani a lövés elől. Kezdett sürgetni minket az idő, amikor ismét a széleket próbáltuk erőltetni és Kovalik a belső védőnk is fentebb lépett a létszámfölények kialakításához. Az utolsó 5 percre maradt a végső döntés, ahol már azt hittük, hogy reggelig sem rúgunk gólt. Végül Gáspár törte fel a jeget, s 5 méterről bepasszírozta a kapuba a labdát, megszerezve ezzel a vezetést. Ugyan még ellenfelünk kísérletet tett az egyenlítésre, amelyre kontrából ziccerrel válaszoltunk, ahol Lukasik lövése elzúgott a hosszú kapufa mellett. Aztán jött a hármas sípszó, amely megváltás volt a számunkra.

Egy jó időre elfelejtjük a műfüvet az biztos, vattát köpött a csapatunk a sikerért, mellesleg a viszonylag kemény párharcokkal tarkított találkozó után ezer sebből vérzünk. Ellenfelünk játékához gratulálunk, megnehezítették a dolgunkat. Dicsérni sajnos ma nem tudom a csapatot a mutatott játékunk miatt, hiszen mélyen tudásunk alatt futballoztunk, amelyet megfűszerezett egy-két motíválatlan teljesítmény is, azonban a győzelmet nem kell megmagyarázni, ha gyenge játékkal is, de behúztuk a kötelezőt.

A mérkőzést felvételen rögzítettük, de a kikapcsolást megelőzve a "memory card delete" gomb megnyomása mellett döntöttem. Elég volt egyszer megtekinteni ezt a találkozót.

Hajrá FC Dabas! "

FC Dabas U17 - Tiszakécskei VSE 1:0 (0:0)
Gól: Gáspár Zs (87')

MLSZ Jegyzőkönyv