FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.11.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Szentlőrinc SE - FC Dabas (0:2)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Szentlőrinc SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Számunkra ez egy tökéletes mérkőzés volt, mert mind védekezésben, mind támadásban kiemelkedőt nyújtott a csapat. Abszolút nem védekezve, hanem bátran előrefelé védekezve játszottunk, amivel szerintem picit meg is leptük ellenfelünket, valamint a támadó szekcióba nagyon jó dolgokat csináltak a fiúk. Az első félidőben volt 2-3 ígéretes lehetőségünk, valamint egy tizenegyes, ami sajnos kimaradt. Ellenfelünknek nagy meglepetésre csupán egy komoly gólszerzési lehetősége volt, azt azonban szerencsésen sikerült kivédekeznünk. Elbírtuk azt is, hogy a játékvezető egy kicsit éreztette, hogy melyik a hazai csapat.

Úgy gondolom, az FC Dabasban ezen a mérkőzésen nem volt gyenge pont, mindenki maximumot nyújtott védekezésben és támadásban is. Edzői szemmel ez volt a tökéletes mérkőzés. Az eredmény pedig csupán annak lehet meglepetés, aki nem látta az összecsapást. Tudtuk, hogy ez a bravúr benne van a csapatunkban, már egy ideje jól nézünk ki, jól teljesítünk, így ez az esetleges idegenbeli győzelem részünkről abszolút benne volt a pakliban.

Nagyon nagy dicséret a fiúknak, mert egész héten azt hangoztattam, hogy igenis tudunk ott jó eredményt elérni és ha úgy van, igenis nyerjük meg a mérkőzést és írjon rólunk az újság. Erre az eredményre úgy gondolom mindenki felkapja a fejét, hogy egy 12 mérkőzésen nyertes csapatot, aki 9 ponttal vezeti a bajnokságot le tudunk győzni idegenben, ráadásul nem teljes védekezésből, egy szerencsés góllal, hanem 2:0 arányban, magabiztos játékkal.

Ismét bebizonyosodott, hogy az FC Dabas ebben a csoportban bárkit, bárhol meg tud verni. Most az nagyon fontos lesz, hogy a játékosok a realitás talaján maradjanak és ha már ezért így megdolgoztunk és így feltornáztuk magunkat a szezon végére, akkor nagyon nagy amatőrizmusra vallana, hogy a sereghajtó Paks II ellen nem hegyeznénk ki magunkat és nem tennénk fel az "i"-re a pontot.

Egyetlen mérkőzés van csupán hátra, a bajnokság elején megéltük a poklot, most mennybe mehetünk, ha ugyanazokat az erényeket felvonultatjuk, mint amit Szentlőrincen. A Paks II tabellán elfoglalt helyezése kissé megtévesztő, mert jó játékosok alkotják a keretet, minőségi, sok NB I-es nagy csatát megélt visszajátszók erősíthetik a keretet, így egyértelműen nehéz meccsre számítok. A Szentlőrinc elleni győzelem azonban újabb lökést adhat játékosaimnak, hogy még bátrabban, még nagyobb önbizalommal lépjenek majd pályára. Amennyiben harapni fogunk és élesek leszünk, akkor nem tudom elképzelni, hogy ne szülessen számunkra kedvező eredmény. "

Szentlőrinc SE - FC Dabas 0:2 (0:0)
Gól: - ill. Sárközi N (55'), Eördögh L (84')

MLSZ Adatbank