FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.11.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Szentlőrinc SE - FC Dabas (0:2)
 

Idegenben győztük le a listavezetőt

Óriási bravúrt hajtott végre szombat délután NB III-as első csapatunk. Erős Károly tanítványai a bajnokság éllovasának, az egyhuzamban 12 győzelmet felmutató Szentlőrinc SE-nek az otthonába látogattak és arattak magabiztos győzelmet. Hozzá kell tennünk azt is a történethez, hogy az összecsapást megelőzőleg az FC Dabas sem talált már 8 mérkőzés óta legyőzőre, így lényegében a veretlenek és egyben a (talán) legjobb formában lévő csapatok ütközetét nyertük meg.

Az eddigi jó szereplésbe csupán annyi kifogásolni való lehetett, hogy amíg Dabason (szeptember vége óta) kivétel nélkül otthon tudtuk tartani a három pontot, addig idegenben egyszerűen sehogy sem akart összejönni a döntetlennél jobb eredmény. Most viszont megtört a jég és mikor máskor, mint az éllovas ellen, ráadásul a saját pályáján.

A gól nélküli első félidőt követően az 55. percben a csereként pályára lépő Sárközi Norbert révén meg tudtuk szerezni a vezetést (0:1) és hogy az utolsó percekre már ne nagyon kelljen izgulni, a 84. percben Eördögh Levente is betalált, megduplázva az előnyünket (0:2). Természetesen a hazai csapat ehhez nem nagyon volt hozzászokva az utóbbi időben, ennek megfelelően már nem is tudott váltani és egy találattal esetleg visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Védelmünk derekasan állta a sarat, a hármas sípszóig pedig az eredmény már nem is változott, így minden bizonnyal a forduló legnagyobb meglepetését okozva gyűjtöttük be második idegenbeli győzelmünket.

A bravúros szentlőrinci diadalnak köszönhetően már a 6. helyen áll NB III-as első keretünk, a záró fordulóban pedig már csaupán egy papíron simának mondható, azonban a valóságban talán még a Szentlőrinc elleninél is nehezebb összecsapás vár ránk. A sereghajtó Paksi FC II-t fogadjuk hazai pályán, azonban mint tudjuk, egy NB I-es klub második csapata ellen (tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül) sosem lehet biztosra menni az esetleges visszajátszók száma és minősége következtében.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.11.17 (szombat, 13:00)
Helyszín: Szentlőrinc, Szentlőrinc SE Sporttelep

Szentlőrinc SE - FC Dabas 0:2 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger Gy - Földes M, Csendes P, Eördögh L,Molnár S, Fitos L, Csepregi R, Molnár P, Erős R, C Dalibor, Szenes B

Csere: Sebestyén I, Sándli M, Sárközi N, Takács K, Seregy T, Kiss D

Gól: - ill. Sárközi N (55'), Eördögh L (84')

MLSZ Adatbank