FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.11.12.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Testvériség SE (5:0)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Testvériség SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Hullámzó volt a játékunk. Sajnos pontatlanul, tompán kezdtünk, ahol az első 15 percben nem volt különbség a két csapat között. Majd lassacskán éledezett a támadójátékunk, ahol egyre többször kerültünk az ellenfelünk mögé. Pár élesebb kontra után a vendégek lendülete alábbhagyott, megtaláltuk a réseket a védelmen, ahol többször is a kapussal álltunk szemben, vagy az alapvonalról gurítottunk vissza átlövésre, de a gól nem ezekből a szituációkból jött, hanem a balhátvédünk Sepsi Gábor egyéni betöréséből, amely váratlanul érte ellenfelünket a tengelyben kialakult létszámfölény miatt. Okos gólt rúgott a Gabi, amely lélektanilag sokat jelentett. Bevallom, hogy taktikailag nem ott lett volna a helye, viszont a gólnál nincs jobb megoldás.

A szünetben röpke értékelés volt a Polár mérések adatairól, ahol a csapat minden tagja élesítve volt a rendszeren. Nyomon követhető volt a pillanatnyi pulzusuk értéke, a megtett futómennyiség, futósebesség és a 25 km/h feletti sprintek száma, távolsága. Mindenki kíváncsian várta az adatokat.

A második félidőben már jó felfogásban futballoztunk és 20 percnyi játék elegendő volt a győzelem bebiztosításához. Muszáj volt tempót diktálnunk, hiszen nem néztünk ki túl fényesen. Elkezdtek potyogni a gólok, ahol 5:0 lett a vége. Az utolsó percekre annyi kérésem volt, hogy ne csússzunk szét, probáljunk mélységben, szélességben is rendezettek maradni. Cseréink ismét jól szálltak be, szépen felvették a játék ritmusát.

Fehér Ádámnak köszönjük a segítséget a Polár méréseknél! A mérkőzés végén a két legjobb mutatóval rendelkező játékosunk eredményét kiemeltem, aki Talapka István (11,5 km) és Czili Dávid (11 km) volt a megtett kilométert tekintve. Természetesen mind a két játékosunk a középpályánkon futballozott, így érthető a magasabb érték a többi játékoshoz képest. Részletes elemzésre majd kedden kerülhet sor.

Ezzel lezártuk az őszi szezont, ahol ugyan most vezetjük a tabellát, de a Mezőkövesdnek még van két elmaradt meccse, így a reális helyezésünk a 2. hely lesz. 54 gólt szereztünk és mindösszesen 8 gólt kaptunk, amely magáért beszél. Ráadásul a kezdőcsapatunk felét sok esetben már a fiatalabb játékosaink alkotják, ami szintén szép mutató!

Köszönöm az eddigi munkát, amelyet a srácok idáig elvégeztek, de még nincs vége a szezonunknak, hiszen december 15-ig mozgásban maradunk.

Gratulálok! Hajrá FC Dabas! "

FC Dabas U17 - Testvériség SE 5:0 (1:0)
Gól: Sepsi G (40'), Szőrös M (56'), Czili B (57'), Veszelovszky B (61'), Nyeső M (63')

MLSZ Jegyzőkönyv