FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.10.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Magyar kupa: FC Dabas - Duna Aszfalt TVSE (0:1)
 

Véget ért kupaszereplésünk

A Salgótaráni BTC szeptember végi legyőzésével a Magyar Kupa 8. fordulójába jutott NB III-as első csapatunk. Következő ellenfelünknek a másodosztályban szereplő Duna Aszfalt TVSE-t kaptuk. A Tiszakécske nem ismeretlen a számunkra, a tavalyi szezonban ugyanis a csoportunkban szerepeltek. Azt már az összecsapás előtt tudtuk, hogy nem mi leszünk a mérkőzés esélyesei, emellett azt is objektíven tudomásul kellett vennünk, hogy bármennyire is nagy dolog a Magyar Kupában való sikeres szereplés, nekünk a jelenlegi helyzetünkben egyértelműen a bajnokságra kell koncentrálnunk. Ahogy Erős Károly is elmondta, természetesen szeretnének tisztességesen helyt állni, ennek megfelelően nem feltartott kezekkel lép majd pályára csapata, ettől függetlenül azonban lesznek olyan alapemberek, akiknek pihentetés céljából kevesebb játéklehetőséget kapnak majd.

A mérkőzés elején, ahogy az várható volt, a magasabb osztályban szereplő Tiszakécske vette kezébe az irányítást, mezőnyfölényét azonban nem tudta gólra váltani. A 37. percben ráadásul vendég oldalról Gréczi Gábor a második sárga lapját megkapva a kiállítás sorsára jutott, így több, mint egy félidőn keresztül emberelőnyben játszhattunk.

Optimizmusunk azonban nem tarthatott túl sokáig. Az 50. percben egy tiszakécskei beadásra a menteni próbáló Molnár Sándor lábáról a kapunkba vándorolt a labda, így az emberelőny ellenére hátrányba kerültünk (0:1). A hátralevő időben megpróbáltunk ugyan ritmust váltani és kiegyenlíteni, ez azonban nem jött össze, így végül egy szoros mérkőzésen, minimális különbségű vereséget szenvedtünk. Ez pedig egyben azt is jelentette, hogy ezzel az összecsapással le is zárult az idei Magyar Kupában való szereplésünk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Magyar Kupa
Időpont: 2018.10.31 (szerda, 12:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - Duna Aszfalt TVSE 0:1 (0:0)

FC Dabas: Sebestyén I - Molnár P, Csendes P, Eördögh L, Fritz A, Seregy T, Csepregi R, Erős R, Molnár S, Sándli M, C Dalibor

Csere: Scheilinger Gy, Molnár P, Sárközi N, Takács K, Kiss D

Gól: - ill. Molnár S (50' - öngól)
Kiállítás: - ill. Gréczi G J (37')

MLSZ Adatbank

További képek