FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.10.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Szekszárdi UFC (2:0)
 

Újabb fontos győzelem

Sorozatban harmadik hazai mérkőzésén sem vesztett pontot NB III-as első csapatunk. Erős Károly legénysége előbb szeptember végén a SZEOL SC-t (1:0), majd október közepén a Makó FC-t (4:3), most vasárnap pedig a Szekszárdi UFC-t is le tudta győzni hazai pályán. A remek dabasi mérleg mellé három idegenbeli döntetlen is társult, ennek köszönhetően immár 6! mérkőzés óta veretlen NB III-as első keretünk.

Ahogy mostanában már megszokhattuk, nincs könnyű bajnoki mérkőzés, a szezon eleji jelentős hullámvölgyet követően mindent el kell követnünk, hogy vissza tudjunk kapaszkodni oda, ahol ennek a keretnek kvalitása alapján lennie kellene. Ennek megfelelően kellett készülnünk az újabb "hatpontos" rangadóra a Szekszárd ellen. Soros ellenfelünk velünk azonos pontszámmal, de jobb mutatóinak köszönhetően három helyezéssel előkelőbb pozícióból várhatta a dabasi kezdő sípszót.

Remekül kezdtük a mérkőzést, Fitos László gólja révén ugyanis már a 12. percben előnybe kerültünk (1:0). Szerencsére nem ültünk rá az eredményre, mentek tovább becsülettel a fiúk és ennek a 18. percben meg is lett az eredménye. A házi góllövőlistán második helyen álló támadónk, Szenes Bence is be tudta venni ellenfelünk kapuját, így szűk húsz perc elteltével máris megnyugtató előnnyel gazdálkodhattunk (2:0). Ennek köszönhetően a folytatásban célunk nem lehetett más, mint a biztonságos védekezés megtartása mellett egy újabb találattal idő előtt eldönteni a három pont sorsát. A lehetőségek meg is voltak, azonban a helyzetkihasználás ezúttal sem volt a legjobb, így csak nem tudtuk bevinni azt a harmadik gólt.

A második játékrész már kissé döcögősebbre sikeredett, azonban a védekezés stabil volt, így a Szekszárd nem tudott egy esetleges góllal visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Erős Károly a 60. perc környékétől cserejátékosainak is lehetőséget adott, így előbb Csepregi Richárd, majd pár perccel később Seregy Tamás, végül a 75. percben Sándli Márk is pályára léphetett. Az eredmény a hátralevő időben már nem változott, így ha nem is sziporkázó játékkal, de begyűjtöttük a számunkra oly fontos három bajnoki pontot.

Az előttünk álló hét elég sűrű lesz, ugyanis két erőpróba is vár NB III-as első keretünkre. Először szerdán a Magyar Kupában a tavalyi bajnok Duna-Aszfalt Tiszakécskei VSE-t fogadjuk, majd vasárnap az RKSK otthonába látogatunk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.28 (vasárnap, 13:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - Szekszárdi UFC 2:0 (2:0)

FC Dabas: Scheilinger Gy - Földes M, Csendes P, Eördögh L, Fritz A, Fitos L, Sárközi N, Erős R, Molnár S, C Dalibor, Szenes B

Csere: Sebestyén I, Molnár P, Sándli M, Takács K, Seregy T, Csepregi R

Gól: Fitos L (12'), Szenes B (18') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek