FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.10.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Pécsi MFC - FC Dabas
 

Tovább a kijelölt úton!

Remekül szerepel NB III-as első csapatunk az utóbbi hetekben. A múlt hétvégi Makó elleni hazai sikert követően ezúttal az egykoron szebb napokat is megélt Pécsi MFC otthonába látogatunk.

Annak a PMFC-nek az otthonába, ahol tavaly botrányos körülmények között értünk el döntetlent. Ki ne emlékezne rá, hogy a bajnoki címre hajtó Pécs lényegében az FC Dabas ellen bukta el a szezont és egyben az idei NB II-es szereplését. A keret a bukást követően, ahogy az várható volt, lényegében teljesen kicserélődött, pár rutinos játékos kivételével szinte csak fiatalokból áll. A jelenlegi 14. helyezésük pedig azt bizonyítja, ez az NB III-as mezőny van annyira erős, hogy egy újjászerveződő csapatnak gyakran a bentmaradásért is kő keményen meg kell küzdenie. Ettől függetlenül könnyű mérkőzésre már csupán azért sem számíthatunk, mivel a PMFC-nek az előző fordulóban a Taksony otthonában sikerült begyűjtenie a három pontot, valamint a napokban edzőváltáson is átesett, így nagy valószínűleg a soron következő vawárnapi hazai mérkőzésükön mindent el fognak követni, hogy az első hazai győzelmüket elkönyvelve elindulhassanak felfelé a tabellán.

Ehhez azonban természetesen nekünk is lesz egy-két szavunk. Amennyiben kizárjuk a külső dolgokat és csak saját magunkra koncentrálunk, akkor jelenleg nem nagyon lehet kérdéses a mérkőzés kimenetele. Végre papíron is esélyesként léphetünk pályára idegenben, erre pedig már elég régóta nem volt példa. A keret magára talált, jönnek a gólok és az eredmények, játékosaink önbizalma egyre jobban kezd visszatérni, amivel egyenes arányban egyre jobb, egyre tetszetősebb futballt tudunk produkálni. Biztosra azonban nem mehetünk, alázattal kell tennünk a feladatunkat most vasárnap is és akkor újabb igen fontos bajnoki ponttal vagy pontokkal gazdagodhatunk.

Mérkőzés: Pécsi MFC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.21. (vasárnap, 14:00)
Helyszín: Pécs, PMFC Stadion

MLSZ Adatbank