FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.10.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Makó FC (4:3)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Makó FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Ha a múlt héten azt mondtam, mióta Dabason vagyok a legrosszabb első 30 perc volt, akkor most azt kell, hogy mondjam, mióta Dabason vagyok ez volt a legjobb 30 perc. Lényegében minden ült, támadásban jó helyeken szereztünk labdát, lejátszottuk a végét, megvoltak az érkezők és a mi a legfontosabb, jöttek a gólok. Nagyon nagy előnyre tettünk szert, azt gondolom teljesen megérdemelten. Értelemszerűen ez a mérkőzés azért lett ilyen szoros, ami egy picit meglepő, de ez a Makó abszolút kulturált futballt játszott és nem esett össze még 4:0 állásnál sem.

A győzelmünk a 4:3 ellenére úgy érzem teljesen megérdemelt, mert a szerzett gólokon túl még volt egy kapufánk illetőleg kétszer nagyot védett az ellenfél kapusa is. Az nagyon fontos volt, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük, lehetett volna picit könnyebb is, lehetett volna kicsit nehezebb is, de a lényeg, hogy úgy érzem visszatértünk arra az útra, amin szeretnénk lenni, úgyhogy nagy dicséret a csapatnak. Fizikálisan eddig se volt probléma, ez a mai meccsen is bebizonyosodott, emellett a mentális része is nagyon erős volt, mert amikor egy kicsit közelebb jött az ellenfél akkor sem roppantunk meg. Egy jó Makót vertünk meg, ami a sikerünk értékét még jobban növeli.

A következő fordulóban a Pécs otthonába látogatunk. Nagyon kicserélődött a pécsi keret, a pár rutinos öreg mellett sok olyan fiatal érkezett oda, akik akadémiákon nevelkedtek, így tudják a futballt, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ott még időre van szükség, hogy összeálljanak. Tudjuk, hogy Pécsett mindig nehéz nyerni, ez így lesz most is, de ha a mi csapatunk azt az arcát mutatja, amit a Dunaújváros kivételével eddig szinte minden idegenbeli mérkőzésén, akkor biztosan meg lesz az esélye annak, hogy nyerjünk. Főleg úgy, hogy azt gondolom jó úton vagyunk és egyre több futball van a csapatban."

FC Dabas - Makó FC 4:3 (4:1)
Gól: Földes M (7'), Csendes P M (14'), Földes M (29'), C Dalibor (31') ill. Gémes B (38'), Babolek Z (88'), Hatvani J (93')

MLSZ Adatbank