FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2017.09.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Kozármisleny FC - FC Dabas (0:2)
 

Megszereztük első idegenbeli győzelmünket

NB III-as első keretünk négy veretlenül megvívott bajnoki mérkőzést követően a 7. helyezett Kozármisleny otthonába látogatott. Csapatunk teljesítménye az utóbbi időszakban javuló tendenciát mutat, egyre jobb formában vannak játékosaink és ez most már az eredményekben és a táblázaton elfoglalt helyezéseken is visszaköszön.

Remekül kezdtük az összecsapást, mivel már a 8. percben megszereztük a vezetést. Első találatunkat Mundi Roland szerezte büntetőből (0:1). Jó fél óra gólcsendet követően a 36. percben Szűcs László is megrezgette a hazaiak hálóját (0:2), így két gólos előnnyel vonulhattunk a szünetre. A folytatásban már csak a megszerzett előny megtartására kellett törekednünk. Erős Károly csapata frissítése és további stabilizálása érdekében szépen lassan kihasználta cserelehetőségeit. Előbb Takács Kornél, majd Fitos László, végül Filyó Gábor lépett pályára. Ellenfelünk a 76. percben kettős cserét hajtott végre, azonban szerencsére ez sem hozta meg számukra a kívánt eredményt. A hátralevő időben több találat már nem született, így újabb három ponttal gazdagodott NB III-as csapatunk.

Győzelmünknek köszönhetően három helyezést előrelépve a 7. pozícióból várhatjuk a vasárnapi mérkőzések alakulását. Nagyot fordult a világ csapatunkkal, négy fordulóval ezelőtt még sereghajtóként szerénykedtünk, most pedig már mindössze négy pont távolságra vagyunk a dobogó legalsó fokától. Reméljük, nem adják alább a fiúk a következő fordulókban sem és akkor a nehéz bajnoki kezdetet követően egy szép őszi szezont zárhat első csapatunk.

A következő fordulóban a 2. helyezett Duna-Aszfalt Tiszakécske látogat majd Dabasra. Remek erőfelmérő lesz, ahol kiderülhet, valóban a dobogó közelben lenne-e a helye Erős Károly legénységének.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.30 (szombat, 16:00)
Helyszín: Kozármisleny

Kozármisleny FC - FC Dabas 0:2 (0:2)

FC Dabas: Sebestyén I - Földes M, Makrai E, Eördögh L, Fritz A, Sándli M Szűcs L, , Sárközi N, Mundi R (Fitos L - 68'), Kiss V ( Takács K - 63'), C Dalibor (Filyó G - 83')

Csere: Scheilinger Gy, Kiss D, Fitos L, Csordás S, Takács K, Filyó G

Gól: - ill. Mundi R (8'), Szűcs L (36')

MLSZ Adatbank