FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2017.09.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas (1:1)
 

Döntetlen, amivel egyik fél sem lehet elégedett

NB III-as első keretünk szombaton délután Hódmezővásárhelyen lejátszotta negyedik bajnoki összecsapását. Két, a rajtnál jelentősen beragadt csapat összecsapásának legnagyobb kérdése az volt, ki tudja két vállra fektetni ellenfelét. A győztes ugyanis a neki járó három bajnoki ponttal végre elindulhat felfelé a tabellán és kicsit nyugodtabban várhatja a következő fordulót.

Ahogy az várható volt, nem hozott gólparádét a mérkőzés, egyik fél sem mert nekiugrani a másiknak, amit a gól nélküli döntetlenre végződő első játékrész bizonyított is. A folytatásban aztán megtört a jég. Az várva várt első találatot azonban nem nekünk sikerült megszereznünk, így az 57. percben igen nehéz és egyben kínos helyzetbe kerültünk (1:0). Szerencsére a 63. percben Kiss Viktor jóvoltából sikerült egalizálnunk (1:1), így az utolsó szűk fél óra kérdése az volt, sikerül-e valamelyik félnek a mindent eldöntő győztes találatot bevinnie. A három pontot érő gól végül nem született meg, így 1:1-es döntetlenre végződött az "alsóházi" rangadó.

Azt szokták mondani, hogy idegenben jó eredmény a döntetlen, azonban jelen esetünkben nemhogy nem túl jó, de még romlott is a jelenleg sem túl kedvező helyzetünk. Az eddigi sereghajtó Iváncsa KSE ugyanis megszerezte első NB III-as győzelmét, amivel egyből a 11. helyre ugrott fel, tehát beelőzte csapatunkat és a Hódmezővásárhelyt is. Mivel a HFC közvetlenül előttünk állt a tabellán és a döntetlennek köszönhetően megmaradt az egy pontos előnyük, így az a szerencsétlen helyzet adódott, hogy bár nem szenvedtünk vereséget, mégis egy helyet hátracsúsztunk, ami jelen esetben már az utolsó, 16. pozíciót jelenti a táblázaton.

Jövő hétvégén az ötödik helyezett Szentlőrinc gárdáját fogadjuk. Ahogy azt már eddig is megemlítettük, nehéz napokat élünk át, de a csapatban benne van az ennél sokkal jobb szereplés lehetősége, a keret jóval többre hivatott, a bajnokságnak pedig még nagyon messze van a vége. Egy jó szériát kifogva könnyen lehet lépkedni felfelé, ehhez azonban mielőbb győzni kell, döntetlenekkel a mai futballban ugyanis nem lehet előrelépni. Nincs más hátra, bizakodnunk kell, hogy végre tényleg a szerencse is mellénk áll és elkezdődik egy jó széria.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.02 (szombat, 17:30)
Helyszín: Hódmezővásárhelyi FC

Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas 1:1 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger - Sárközi , Eördögh, Makrai, Fritz, Erős, Csepregi, Fitos (Szűcs - 90'), Mundi (Csordás - 63'), Kiss (Takács - 90'), Dalibor

Csere: Sebestyén, Kiss D, Szűcs, Sándli, Csordás, Földi, Takács

Gól: Faggyas M (57') ill. Kiss V (63')

MLSZ Adatbank