FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2017.01.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Danyis Attila - 40 éves
 

Az FC Dabas nagy öregje a negyedik "X" környékén is aktív

Egy kivételes sportemberről kell megemlékeznünk, akinek neve a dabasi labdarúgással, azon belül az FC Dabas nevével szinte egybenőtt az elmúlt évtizedekben. Danyis Attila miután csapatkapitányként és vezérként több száz mérkőzést (NB I/B, NB II, NB III) lejátszott az első csapatban, pár évvel ezelőtt bejelentette a visszavonulását. Szerencsére azonban közel sem hagyott fel az aktív labdarúgással, előbb a Ledő László irányította FC Dabas III-at erősítette, majd Kucsák Istvánékhoz csatlakozva a kettes csapatot segítette bajnoki címhez. Azonban még ez a kimagasló eredmény sem parancsolt megálljt neki.  

A negyedik "X"-hez közeledve sem csökkent lelkesedése, odaadása a labdarúgás iránt, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy továbbra is aktív, az immáron Megye I. osztályban szereplő csapatunkban még mindig maximálisan megállja a helyét. Emellett az FC Dabas öregfiúk csapatának alapító- és oszlopos tagja, aki ott is bajnokságot ünnepelhetett a tavalyi évben, idén pedig az előkelő második pozícióból várhatja a tavaszi szezonkezdetet. És végül, de nem utolsó sorban, hogy a tél se múljon el lazsálás nélkül, a dabasi teremlabdarúgó bajnokság évről-évre tornagyőzelemre esélyes csapatának, a Jasin Kft-nek a vezére, aki ott sem hagyna ki semmi pénzért egyetlen mérkőzést sem.

Sok fiatal labdarúgó számára lehet példaértékű a labdarúgás iránti hozzáállása, alázata és szeretete, a megalkuvást nem tűrő játéka... aki most, negyvenen túl is ugyanazzal a hévvel lép pályára és éli meg a dolgokat, mint tette azt 10, 20, vagy 30 évvel ezelőtt.

Mi mást kívánhatna az FC Dabas és a dabasi labdarúgás, mint jó egészséget és további, az eddigiekhez hasonlóan sikeres és élményekkel teli labdarúgó éveket!

Isten éltessen Ati!